Stora förändringar på gång! Senare i år tar vi nästa steg i vår resa.
Lämna din e-post till oss så kontaktar vi dig när det är dags.

STÄNG
Meny

Terroir Olivolja och natursalt

Publicerat för 8 år sedan

Olivolja, 375 ml. ekologisk, extra virgin
Havssalt, 150 gr.

Terroir är ett franskt uttryck som allt oftare används i vinsammanhang för att markera inflytandet från vindruvornas odlingsplats på det färdiga vinet som därmed präglats av sitt geografiska ursprung. Man kan säga att hela det franska klassificeringssystemet för viner med appellationer bygger på uppfattningen att växtplatsen/terroiren är den viktigaste faktorn i att bestämma ett vins karaktär och kvalitet. Det är naturens egna unika dofter och smaker gömda i jordlagren som ger Terroir dess karaktär och smak.

Våra produkter är resultatet av Kretas karakteristiska natur och dess människor som vårdat jorden i årtusenden.

Terroir Olivolja, extra virgin, är en ekologisk och ofiltrerad olja som produceras i Kolimbari på Västra Kreta.
Ett område känt för sin högkvalitativa olivolja.

Terroir Havssalt, en ren naturprodukt som samlas in av lokala fiskare längs den västra kusten och dess mindre öar.

Pris/set: 279:- inkl. moms.
Frakt tillkommer.

Olivoljan är tillfälligt slut i lager, endast saltet finns för beställning

Vill du göra en beställning på dessa produkter vänligen kontakta oss på e-post:  info@owines.se

Den här serien produkter är framtagen av Alexandra Manousakis och för henne har det varit viktigt att ta vara på Kretas mångsidighet.
Inte bara genom att använda det naturen skapat men även för att lyfta fram och främja den lokala näringen.
Både flaskan och kruset är handgjorda av en lokal keramiker. Alexandra är mycket engagerad i det hon gör och genom Terroir har hon även valt att bidra med en viss procent av försäljningen till organisationen ELEPAP för barn med särskilda behov, något som ligger henne varmt om hjärtat och har en alldeles särskild betydelse.

När du köper dessa produkter är du med och stöder deras arbete.
Vill du veta mer om ELEPAP och hur de arbetar klicka här!