Hej, vi vill bara kolla att du är gammal nog

Den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker, och riktar sig till dig som är över 25 år.

Jag är 25 år eller äldre
Meny

Tips i höstmörkret

Publicerat för 4 år sedan

Hösten är tiden då fisk och skaldjur är som bäst!
Vi bjöd vänner på middag och det blev ett härligt smakminne vi gärna delar med oss av.

Receptet hittade vi i Caroline Hofbergs kokbok, Älskade Medelhavsmat och vinet vi valde att servera till är ekologiskt och kommer från Manousakis Winery, Västra Kreta.
2014 Nostos Roussanne – The Journey  (art. nr 73758)

Fiskrulader med Parmaskinka

Ingredienser

4 person(er)
600 g filé av sjötunga, bergtunga, eller annan plattfisk
1 st citron, pressad saft
havssalt
nymalen peppar
12 st färska salviablad
100 g skivad parmaskinka
2 msk olivolja
Dressing:
3 msk pinjenötter
0,75 dl olivolja
1 st citron, pressad saft
3 msk kapris
havssalt
nymalen peppar

Så här gör du

Pressa citronsaft över fisken och låt dra cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Krydda fisken med salt och peppar och rulla ihop till rullar. Lägg 2–3 salviablad på varje fiskbit. Skär parmaskinkan i breda strimlor, cirka 2 centimeter, och linda in fisken i skinka.
Lägg fisken med skarven nedåt i en smord ugnssäker form och droppa på olivolja.
Baka i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Servera fisken med dressingen.
Dressing: Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna. Häll olivolja, citronsaft och kapris i en kastrull. Vid servering värms dressingen försiktigt. Blanda i pinjenötterna och smaka av med salt och peppar.

Smaklig måltid!