Utforska drycker

Kechris

1939 startade familjen Kechris’s produktionen av Kechribari Retsina. Från deras familjerestaurang, Kokoras, i gamla stan i Thessaloniki spreds dess rykte och efterfrågan ökade i snabb takt.
I dag, snart 100 år senare är familjen vida känd för sina Retsina i olika stilar.

Det var under 70-talet som exporten till Europa tog fart, främst till Tyskland. Det är även under denna period som Stelios Kechri, son i tredje generationen tar sin examen i vinkunskap i Dijon, Frankrike.
Med Stelios utbildning och kunskap startar en ny epok för familjen Kechri, med modernisering av vingården och med helt nya tekniker och med intresset för de inhemska druvorna börjar vinerna ta ny form.

Detta skall senare belöna familjen med utmärkelser för den nu förfinade Kechribarin och 2003 får vinet sin första guld utmärkelse och är således den första retsinan att få ett så högt skattat omdöme.

I dag anses Kechris Retsina vara den bästa och vi kan bara instämma!
Förutom den klassiska Retsinan i droppformad flaska har de en Rosé Retsina, en Pet Nat Retsina och inte minst den topprankade Tear of the pine, som är gjord på druvan Assyrtiko!
Detta vin har sannerligen tagit retsinan till en högre nivå där den står sig mot många av de i dag ansedda internationella vinerna.