Utforska drycker

Karamolegos 34 Centuries Assyrtiko

Beställ för 439 kr
Typ
Vin, Vitt vin
ABV
14%
Årgång
2021
Druva
Assyrtiko 100%
Land
Grekland
Region
Santorini
Volym
750 ml

Beskrivning

Det här är vinet som blev utsett till Greklands bästa vin av en enig jury för Decanter World Wine Awards 2018 där det kammade hem hela 98 poäng!

Vinet har en ljust, guldgrön färg. Doften är karakteristisk för druvan och Santorini med tydliga inslag av hav, citrus och frukt, främst persika och päron. Här finns även lite örtiga inslag av kamomill och teblad. Syran är påtaglig och i smaken återfinns citrus, grafit och en aning sälta i en något oljig nyans. Ett stort och komplext vin med en lång, något salt eftersmak.

Druvorna tas från gamla stockar (80-100 år) i Pyrgos, Megalochori, Exo Gonia, Akrotiri och Fira. I vinkällaren genomgår druvorna en kallmaceration innan druvsaften får jäsa med väl utvald, naturlig och inhemsk jäst. Ungefär 10% av vinet får jäsa i ekfat och resterande del på ståltank. Vinet ligger sedan på sin skalfällning under minst 8 månader innan det buteljeras och mognar ytterligare en tid på flaska.

Väldigt god lagringspotential - minst 10 år.

Passar till

Det här vinet ska du definitivt prova till ostron, pilgrimsmussla eller andra skaldjur. Utmärkt även till bläckfisk, grillad eller stekt fisk och till rätter av ljust kött.

MÖT PRODUCENTEN

Välkommen till vår nya mötesplats!

Nu är vi äntligen igång med vår nya hemsida!

Välkommen till vår nya mötesplats