Utforska drycker

Kechris Xinomavro Single Vineyard

Beställ för 249 kr
Typ
Rött vin, Vin
ABV
14%
Årgång
2021
Druva
Xinomavro 100%
Land
Grekland
Region
Makedonien
Volym
750 ml
Producent

Beskrivning

Visste du att Xinomavro anses vara en av världens bästa druvsorter? Inte så många som känner till men faktum är att den generellt klassas som en av runt dussinet druvsorter som ger viner i världsklass.
Druvorna till detta vin odlas i norra Grekland, i Goumenissa av familjen Kechri som bland annat gjort sig vida kända genom att producera den högklassiga retsinan ”Tear Of The Pine”.
Xinomavro kan ge olika typer av vin beroende på vilken behandling man ger den i vingården. Behandlar man den med omsorg så ger den viner med drag åt Pinot Noir eller Nebbiolo. Den har en enorm lagringsduglighet och en del unika karaktärsdrag.

Färgen är ljust rubinröd och i doften hittar du tydliga inslag av mogna körsbär, svart vinbär, fikonmarmelad och en aning kaffe. Här finns också kryddstarka inslag och även soltorkad tomat och oliver gör sig påminda.
Vinet har en relativt hög syra med mjuka tanniner och en lång och komplex eftersmak.
Om du är intresserad av viner som kräver något av såväl vinodlaren som av vindrickaren så är detta verkligen ett vin att utforska. Ett ord som verkligen beskriver vinet – ”elegant”!

 

Passar till

Matchande mat är vilt, lamm, grillat kött – gärna med kryddiga såser, kallskuret och plockmat.

MÖT PRODUCENTEN

Välkommen till vår nya mötesplats!

Nu är vi äntligen igång med vår nya hemsida!

Välkommen till vår nya mötesplats