Stora förändringar på gång! Senare i år tar vi nästa steg i vår resa.
Lämna din e-post till oss så kontaktar vi dig när det är dags.

STÄNG
Meny

Assyrtiko från Santorini!

Publicerat för 7 år sedan

Låt oss presentera Avantis Estate!

Nu lägger vi till ytterligare producenter i vårt sortiment. Först ut är grekiska Avantis som är beläget i den lilla charmiga byn Mytikas eller Ambelia i centrala Grekland.

Här, mitt i hjärtat av Evia beslöt Apostolos Mountrichas att 1994 etablera sin vingård som han döpte till Avantis vilket också är det ursprungliga namnet på Evia.
Vingårdarna som är runt 20 hektar ligger i en magiskt vacker omgivning runt Afrati som i sin tur är beläget bara ett stenkast från berget Mount Dirfys. De imponerande vinrankorna slingrar sig brant uppför sluttningarna som närmast påminner om Côte-Rôtie i norra Rhone. Här odlar man bland annat Malagousia, Assyrtiko, Muscat, Sauvignon Blanc, Grenache Rouge och Merlot och i en av de branta sluttningarna kan man hitta hela 6 varianter av den mångsidiga Syrahdruvan.

Vingården Avantis har hyllats med flertalet internationella utmärkelser för sina viner. Flera av vinerna har belönats över 90 poäng från kända vinskribenter såsom Robert Parker, Tara Q och Tony Aspler.

Vi är givetvis mycket stolta över att kunna presentera Avantis viner i Sverige – inom kort hittar du bland annat Assyrtiko Dolphins 2016, vars druvor odlas på Santorini.
Finns tillgänglig från slutet av maj i Systembolagets beställningssortiment.

Assyrtiko Dolphins har belönats med hela 91 poäng i Decanter.