Stora förändringar på gång! Senare i år tar vi nästa steg i vår resa.
Lämna din e-post till oss så kontaktar vi dig när det är dags.

STÄNG
Meny

Azienda Agricola Enzo Boglietti

Publicerat för 7 år sedan

Azienda Agricola Enzo Boglietti producerar runt 100.000 flaskor vin/år.
Druvorna kommer från de egna vingårdarna på totalt 22 ha som ligger spridda i La Morra, Barolo, Montforte, Serralunga d’Alba och Roddino e Sinio.
Det är Enzo Boglietti som ansvarar för driften medan brodern Gianni är den som sköter vingårdarna.

1991 var året då familjen som tidigare livnärt sig på försäljning av mjölk, kött och spannmål beslutade att ändra inriktning och satsa fullt ut på tillverkningen av vin. Arvet från farfar Matteo Boglietti som ägde delar av vingårdarna Brunate, Boiolo, Roscaleto och Bricco del Dente i La Morra liksom Fossati bondgården och en del i Fossati vingården från morfaderns, Giovanno Montanaro sida blev grunden för en ny era.

Målet är att producera viner som ligger så nära sitt ursprung som möjligt med respekt för området och det är något som bröderna Boglietti verkligen lyckats med.
I vingårdarna arbetar man helt och hållet efter principerna för det ekologiska jordbruket och alla druvor från 2017 har den officiella ekologiska certifieringen.