Stora förändringar på gång! Senare i år tar vi nästa steg i vår resa.
Lämna din e-post till oss så kontaktar vi dig när det är dags.

STÄNG
Meny

Azienda Agricola Giovanni Corino

Publicerat för 6 år sedan

Året var 1952 då Celeste Corino tillsammans med fru och barn bestämde sig för att flytta till La Morra för att arbeta som arrendator hos de lokala frukt och druvodlarna.
Celestes son, Giovanni (som så småningom skulle bli far till dagens ägare, Giuliano Corino) följde i sin fars fotspår och bildade så småningom det bolag som idag är berömt över hela världen för sina viner. Till en början var avsikten att enbart odla druvor för vidareförsäljning till andra producenter men i mitten av 80-talet började man att tappa sin första egentillverkade Barolo på flaska.

1987 tog vintillverkningen en vändning hos Corino då man började experimentera med kortare och noggrant kontrollerade jäsningar och lagringar på mindre fat och sedan början av 90-talet hör man till en av världens mest hyllade Baroloproducenter.
Gården drivs idag av Giuliano (bror till Renato Corino) och Stefania tillsammans med deras barn Veronica och Andrea. Alla är involverade i vinproduktionen och man äger vinodlingar motsvarande 9 hektar i La Morra. Årsproduktionen ligger på runt 50 000 flaskor.
Hos Corino arbetar man med största respekt för naturen och man tar stor hänsyn till vilken sorts verktyg och maskiner man använder. Till exempel använder man enbart naturliga gödningsmedel, man vinifierar enbart druvor från sina egna vingårdar, man låter vinet spontanjäsa (alltså utan tillsatser av jäst) och man vare sig filtrerar eller klarnar vinet innan buteljering.
Giovanni Corinos viner innehåller dessutom 50% mindre sulfiter än vad de italienska vinlagarna tillåter.

Hos Giovanni Corino hittar vi bland annat Barolo från de hyllade vingårdarna Arborina och Giachini. Utöver dessa producerar man Barolo del Comune di La Morra, Barolo Riserva, Dolcetto d’Alba, Langhe Nebbiolo och Barbera d’Alba.