Stora förändringar på gång! Senare i år tar vi nästa steg i vår resa.
Lämna din e-post till oss så kontaktar vi dig när det är dags.

STÄNG
Meny

Azienda Bovio

Publicerat för 6 år sedan

Gianfranco Bovio är ett välbekant namn i La Morra och har man besökt byn så har man säkerligen också ätit en riktigt kulinarisk måltid på den alltid så välbesökta och välrenommerade Ristorante Bovio som förutom vingården också ingår i familjens ägo.
Det var Gianfranco Bovio som under 70-talet alltmer började överta och renovera fadern Alessandro’s gamla vinkällare. Idag är det tredje generationen med Alessandra och hennes man, Marco Boschiazzo som driver vingården som sträcker sig över ca. 6,5 hektar i Annunziata. Till sin hjälp har man också vinmakare Matteo Franchi och Robert Trofan.

Familjens filosofi är starkt rotad i traditioner och terroir, alltifrån den omsorgsfulla hanteringen och skötseln av vingårdarna till lagringen i stora ekfat.
Förutom de klassiska vinerna Dolcetto d’Alba, Langhe Nebbiolo och Barbera d’Alba så har man även andelar i några av världens mest hyllade Crus – Arborina och Gattera, där man odlar Nebbiolo till sina Baroloviner. Utöver dessa röda viner så framställer man även en vit Langhe BiancoAlessandro” där huvudsakligen Chardonnay och Sauvignon Blanc ingår.

Här kan du läsa Livets Godas intryck av några viner från Gianfranco Bovio:
Gianfranco Bovio nu i Sverige!