Stora förändringar på gång! Senare i år tar vi nästa steg i vår resa.
Lämna din e-post till oss så kontaktar vi dig när det är dags.

STÄNG
Meny

Bodegas Nodus

Publicerat för 6 år sedan

Låt oss presentera ytterligare en spansk producent – Bodegas Nodus!
1985 köpte Adolfo de las Heras Marín sin vingård med extremt bra förutsättningar för ekologisk vinframställning.
Finca El Renegado bestod då av 540 ha skog och odlingar varav 80% var planterad med 40-årig Bobal vilken är den lokala druvsorten.
Med det bästa läget i regionen, D.O Utiel-Requena, blev Adolfo den första att plantera internationella druvsorter såsom Merlot och Cabernet Sauvignon vilket även resulterade i att han var den första i detta område att buteljera viner av mycket hög kvalité.

Det var däremot sonen, Adolfo de las Heras Polo som i slutet av 90-talet bestämde sig för att ytterligare förändra vinodlingen. Detta genom att ta in Syrah, Chardonnay och Cabernet Franc vilka skördas och används i produktionen i dag. Vinkällaren moderniserades liksom buteljeringen och den gamla byggnaden gjordes om till hotell. Allt detta för att nå målet att tillverka vin enligt den senaste teknologin.
2006 efter mycket experimenterande släpptes så de första flaskorna (det här är tiden när crianza lagrad på ekfat, franska sådana, var helt nytt) och vinerna visade både komplexitet och elegans. Dessa viner fick namnet Nodus.

Området för vingården är Utiel-Requena, i Caudete de las Fuentes, Valencia. Här ligger vingårdarna på mellan 600-800 meter över havet. Ett område idealiskt när det kommer till jordmån och klimat.

I dag står Nodus för ett av de mest varierande utbuden på marknaden. Det har förtjänat sin plats på de bästa vinlistorna och hyllorna i vinbutikerna efter att ha vunnit flera utmärkelser.

Ekologiskt jordbruk är gårdens signum även om flera av vinerna ej är ekologiskt certifierade.
Tillgängligt via beställningssortimentet har vi gårdens senaste och yngsta ekologiska vin, Chaval, 100% Bobal!