Stora förändringar på gång! Senare i år tar vi nästa steg i vår resa.
Lämna din e-post till oss så kontaktar vi dig när det är dags.

STÄNG
Meny

Cascina Amalia

Publicerat för 6 år sedan

Amalia bildades så sent som 2003 då familjen Boffa köpte en gammal bondgård uppfört under tidigt 1900-tal med tillhörande land och vinodlingar. Man spenderade åtskilliga år att rusta upp såväl hus som vingårdar och idag är man en supermodern vingård för tillverkning av exklusiva viner. Den gamla bondgården har man dessutom anpassat till en varmt välkomnande Bed & Breakfast.
Här finns Maria Angela som i första hand sköter om familjens B&B, fadern Gigi som hjälper till där han behövs och sonen Paolo som har sköter om vinodlingarna och vintillverkningen. Till sin hjälp har man också den framstående agronomen GianPiero Romana och oenologen Piero Ballario.

Amalia ligger i Monforte d’Alba och de vingårdar som ingår tillhör familjen är:
– Sant’Anna på ca. 3 hektar där man odlar Dolcetto, barbera och Rossese Bianco, en ovanlig druvsort som ursprungligen härstammar från Ligurien men som funnits i Monforte så länge att den nu inkluderats i listan över tillåtna druvor i Piemonte.
– Salicetti där man huvudsakligen odlar ovan nämnda Rossese Bianco.
– Le Coste, som endast runt 1 hektar ligger runt 500 meter från Amalia’s vinkällare. Här odlas Nebbiolo varav de bästa väljs ut för att göra Barolo Le Coste.
– Montagliarotto var storlek är runt 6 hektar. Här odlas Nebbiolo och Barbera.
– Fantini di Bussia. Här odlas Nebbiolo till familjens Barolo Bussia.

Livets Goda blindprovade nyligen några utvalda viner från Amalia. Vad de tyckte kan du läsa här:
Livets Goda provar Amalia