Stora förändringar på gång! Senare i år tar vi nästa steg i vår resa.
Lämna din e-post till oss så kontaktar vi dig när det är dags.

STÄNG
Meny

Domaine Glinavos

Publicerat för 9 år sedan

Ny producent i vår portfolio

Vi har tagit steget från Kreta och rest till den nordvästra delen av Grekland varifrån Lefteris Glinavos 1960 for till Bordeaux, Frankrike.
När han senare återvände hem var det som en av de första utbildade oenologerna i Grekland.
Hemma i bergstrakterna nära gränsen mot Albanien i Zitsa, Ioannina grundades Domaine Glinavos 1978 av Lefteris som med sin kunskap blev en av de första i Grekland att producera ett mousserande vin.

I dag, 37 år senare är det sonen Thomas som driver vingården med fokus på, framförallt de för regionen typiska, druvsorterna som den vita Debina samt de röda Vlahiko och Bekari. Utöver dessa finner man även här en del av de internationellt kända druvsorterna som Sauvignon Blanc, Gewurztraminer och Merlot för att nämna några.
Thomas har sedan 90-talet varit involverad i produktionen och samtidigt som man framställer vin som har sitt ursprung från 1500-talet, och vissa druvor skördas för hand, är man mycket modern både i sitt tänkande och med senaste tekniken inom vinodling.

Domaine Glinavos har i dag högkvalitativa viner men även andra drycker såsom eklagrad Tsipouro (raki) samt fler mousserande viner.

Den 1 oktober lanserar vi våra första tre viner från denna fantastiska producent!