Stora förändringar på gång! Senare i år tar vi nästa steg i vår resa.
Lämna din e-post till oss så kontaktar vi dig när det är dags.

STÄNG
Meny

Domaine Skouras

Publicerat för 6 år sedan

Låt oss presentera Domaine Skouras!
En av Greklands främsta vingårdar vars terroir driva viner är eftertraktade både i det egna landet men även runtom i världen. Belägen i den inte helt okända Nemea regionen på Peloponnesos i Grekland.

George Skouras föddes 1959 i byn Argos, en av de äldsta städerna i Europa med en 3000 års lång tradition av vin och kultur.
I dag är George ordförande i ”Greek wine federation” som bildades 1995 och som genom forskning och innovativ teknik har som syfte att utveckla både produktion och distribution av Greklands viner.

Men låt oss gå tillbaka till den tid då allting började.

Som 18 åring åkte George för att studera agrikultur vid universitetet i Dijon i Bourgogne, Frankrike. Hans möte med regionens vinodlare och druvsorterna Chardonnay och Pinot Noir förtrollade honom. Han tog sin examen och åren därefter ägnade han åt att fördjupa sina kunskaper genom att samla på sig erfarenhet i fler av de klassiska vinproducerande regionerna i Frankrike, Italien och Grekland.

När han senare återvände till sina hemtrakter var han fast besluten att starta sin egen vinproduktion. Året var 1986. Utan egna redskap och vingårdar startade han verksamheten i sin fars garage. Genom att låna utrustning och hyra in sig och hos andra vinproducenter. Med manuella tappningsmaskiner och vad som i dag kan tyckas, omodern teknik var siktet redan från början inställt på att producera högkvalitativa viner.

Med sin kunskap och genom arbetet med både lokala och internationella druvsorter kom så flaggskeppet, Megas Oenos. En ”blend” på druvorna Cabernet Sauvignon och Agiorgitiko som då var den första i sitt slag.
Agiorgitiko, även känd som Saint George är den huvudsakliga och viktigaste druvan för Nemea regionen och det är också den som Skouras Grand Cuvee Nemea är gjord på.

George Skouras blev en pionjär för det nya vinlandet Grekland och i dag har han en toppmodern och mycket välbesökt ”state-of-the-art” vingård alldeles i utkanten av PDO Nemea.

Vinpanelen på tidningen Livets goda provade nyligen ett av Skouras viner och via länken nedan kan du läsa om deras intryck.

Livets goda provar!