Stora förändringar på gång! Senare i år tar vi nästa steg i vår resa.
Lämna din e-post till oss så kontaktar vi dig när det är dags.

STÄNG
Meny

Fokus på Grekland

Publicerat för 9 år sedan

Under de senaste åren har det verkligen inte skrivits mycket positivt om Grekland. Det är börskrascher, korruption, usel ekonomi och en extrem högerpolitik som dominerat i stort sett alla tidningsrubriker. Trots det, så är det ett land som de flesta skandinaver alltid vill återvända till. Vi älskar stränderna, solen, maten och människorna. För att inte tala om deras olivolja, fetaost, saftiga tomater och nypressade apelsinjuice.

Nu är det kanske dags att även upptäcka deras viner – och då menar jag på riktigt!

Det svenska vinmagasinet ”Världens Viner” (som faktiskt blivit utsedd till ”Best Wine Magazine in the World”) fokuserar på just Grekland i sitt senaste nummer (#1, 2015). Här kan du läsa om vad som händer i det riktiga Grekland, alltså det som ryms bakom alla tabloider och skvaller om kriser & skandaler…om människor som trots dagliga påminnelser kämpar för att sätta Grekland på en karta som för de flesta av oss idag är helt obefintlig och okänd. Vi talar givetvis om alla de otroligt skickliga vinproducenter som gör viner som får riktiga vinälskare att bokstavligen tappa hakan.

I ”Världens Viner” kan du läsa om detta ”nya” och ”okända” Grekland och vår förhoppning är att du ska upptäcka att Grekland faktiskt är ett land som idag producerar viner av världsklass.

Vi är givetvis oerhört stolta över att representera det vin som var absolut bäst i sin klass – Nostos Syrah 2012 från Manousakis Winery, beläget på nordvästra Kreta.

Skål, alla vinvänner!