Stora förändringar på gång! Senare i år tar vi nästa steg i vår resa.
Lämna din e-post till oss så kontaktar vi dig när det är dags.

STÄNG
Meny

Gott Nytt År!

Publicerat för 6 år sedan

2017 firade vi tre år och nu ser vi med glädje fram emot vårt fjärde!

2017 blev även året då vi tog steget från Grekland och knöt till oss producenter i både Spanien och Italien.
Ni som följt oss sedan starten vet att vår strävan är att hitta de lite mer ”gömda” regionerna eller producenter vi känner har något som sticker ut lite utöver det vanliga och det tycker vi att vi lyckats med.
Visserligen två klassiska regioner i respektive land, Rioja och Piemonte varifrån Barolovinerna kommer. Det som vi föll för och nu representerar är nya moderna viner som fortfarande har karaktären av sin ursprungsplats. Här är det andra eller tredje generationen som tagit vid och vågar gå sin egen väg i familjer där man har ett arv av traditionen kring vinframställningen.
Utöver Rioja i Spanien så kan vi också glädjas över att vi funnit Bodegas Nodus belägen i Valencia, D.O Utiel-Requena liksom producenten till ”vår” Albariño från Rias Baixas. Lite extra uppmärksamhet ger vi Bodegas Nodus där allt arbete i vingårdarna sker helt efter principen ekologisk vinodling. Det är dock inte alla viner som har certifikatet ekologiskt vin men ett av dem har vi nu i sortimentet.
Ekologisk vinodling bedrivs även i La Morra hos Enzo Boglietti och här har samtliga viner från 2017 blivit godkända och certifierats med den ekologiska stämpeln.

Sist men inte minst har vi även under det gågna året knutit till oss Avantis Estate på Evia i Grekland som bl a producerar Assyrtiko från Santorini. Från det grekiska fastlandet har vi påbörjat ett samarbete med Skouras Winery och Zachariás wines, båda belägna i den för många kända Nemea regionen. Här är det de inhemska och för regionen unika druvsorterna som fått oss på fall.

Det har varit ett fantastiskt och händelserikt år och redan nu kan vi avslöja att mer kommer…
första månaderna blir nog lite lugnare men sen tar det fart, kanske ses vi på någon mässa till våren.

Vi hoppas att du vill följa oss och vi vill samtidigt passa på att tacka alla er som under våra första år stöttat oss på olika sätt.

Tack och välkommen att dela 2018 med oss!