Stora förändringar på gång! Senare i år tar vi nästa steg i vår resa.
Lämna din e-post till oss så kontaktar vi dig när det är dags.

STÄNG
Meny

Grekland – hetare än någonsin!

Publicerat för 9 år sedan

Det har väl knappast undgått någon att det diskuterats enormt kring Grekland den senaste tiden. Vi tänkte fortsätta med det men med fokus på ett helt annat område – vinets!

Grekland är nämligen hetare än någonsin tidigare och de grekiska vinproducenterna anstränger sig verkligen till det yttersta för att bidra till en ökad export, tydligare synlighet på den internationella marknaden och en bättre ekonomi för det grekiska folket.

Om man sneglar på andra sidan Atlanten så har intresset för grekiska viner ökat närmast lavinartat vilket framför allt märks på antalet vinbarer som serverar grekiskt vin och efterfrågan av dess viner bland vinkonsumenter.
Framför allt är det de inhemska grekiska druvsorterna som efterfrågas. Dessa väcker nyfikenhet och de bidrar med nya smaker och upplevelser.

Även vinjournalister hyllar de nya grekiska smakerna från druvsorter såsom Assyrtiko, Vilana, Plyto, Dafni, Vidiano, Debina, Agiorgitiko, Kotsifali och Xinomavri. I såväl svenska magasin (Livets Goda & Världens Viner) som i internationella (Decanter, UK) kan man läsa om de ”nya” grekiska producenterna som är på frammarsch runt vår jord.

Vi är givetvis oerhört stolta över att kunna presentera några av Greklands mest prestigefyllda viner och om du följer oss här eller på Facebook kommer du inom kort att få se fler, intressanta och fantastiska nyheter som kommer att finnas tillgängliga via Systembolaget. Redan under augusti kommer du att hitta internationellt prisade viner med sällsynta druvor från bland annat Lyrarakis Wines.

Bidra med ditt stöd till Grekland genom att köpa våra grekiska viner!