Stora förändringar på gång! Senare i år tar vi nästa steg i vår resa.
Lämna din e-post till oss så kontaktar vi dig när det är dags.

STÄNG
Meny

Manousakis Winery

Publicerat för 10 år sedan

Lefka Ori, eller de ”Vita Bergen” har i årtusenden försörjt kretensarna med kristallklart vatten samtidigt som de bidragit till fantastiska miljöer där timjan, basilika, rosmarin, lavendel och andra örter växer vilt. Här frodas växtligheten och det är på sluttningen av dessa berg som vi hittar några av Kretas mest kända vinodlingar.

Manousakis Winery grundades 1984 av Theodore Manousakis som då, efter många år i USA där han fått sin utbildning, träffat sin fru och bildat familj, återvänt till sin födelseby Vatolakkos med en dröm och önskan om att kunna berika och på ett sätt betala tillbaka alla år av frånvaro till ön och byborna, deras traditioner kring vin och mat så som han mindes dem från sin tidiga barndom.

Theodore även kallad ”Ted” har USA som sin bas och hemvist men vingården är fortfarande i familjens ägo och drivs i dag av Alexandra Manousakis, yngst av tre döttrar, född och uppvuxen i USA med examen inom konst och ”Business Administration” Filosofin på gården är enkel och bygger på att noggrant och ekologiskt odla och vårda gårdens vinstockar och därigenom fånga den unika kärnan i Lefka Ori ”de Vita bergens” terroir för att ge vinerna dess karaktär.