Hej, vi vill bara kolla att du är gammal nog
Den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år
Mauro Molino
Året var 1973 när Mauro Molino tog sin examen från Alba Winemaking School och då drömmen om att göra sin största passion, vinframställning, till sitt yrke. De kommande åren flyttar han till Emilia Romagna för att där börja arbeta som vinmakare vid CIV-vingruppen i Modena. Här stannar han fram till 1975 och dessa år kommer att bli avgörande för hans fortsatta karriär.
1979, efter sin far, Giovannis död återvänder Mauro hem till Langhe.
Hans far efterlämnar några vingårdar och Mauro ser möjligheten att inleda en ny vinframställningskarriär. Han börjar arbeta som egenföretagare för lokala jordbruksföreningar, samtidigt som han tar hand om och förbättrar sina vingårdar i Annunziata i La Morra.
1982, gör han sin första Barolo från vingården Conca och med det börjar en ny spännande tid. Mauro blir mer och mer medveten om hur lyckligt lottad han är att kunna arbeta i Barolo-området, en unik plats i världen. Uppskattningen av vingårdslägena och dess druvor i detta område, särskilt Nebbiolo, blir tydlig. Han börjar producera tre av sina viktigaste cru i La Morra: Barolo Conca, Barolo Gancia och Barolo Gallinotto.
Vi är oerhört glada att representera familjen Molino som i dag även inkluderar Matteo och Martina, son och yngsta dotter som går i sin fars fotspår. Med dem fortsätter vinmakningen och framtiden för Mauro Molino. Mer om vinerna och vingårdslägen finner du på vinmakarens hemsida, klicka här