Stora förändringar på gång! Senare i år tar vi nästa steg i vår resa.
Lämna din e-post till oss så kontaktar vi dig när det är dags.

STÄNG
Meny

Nytt från Santorini

Publicerat för 6 år sedan

Den 4 september släpper vi nyheter från Santorini, ett samarbete vi längtat efter!
Låt oss få presentera Artemis Karamolegos Winery. Med arvet från farfar Artemis som 1952 grundade vingården är inträdet i modern vinproduktion under 2000-talet det som varit avgörande för utvecklingen och det faktum att Karamolegos i dag är öns tredje största vinmakaren när det kommer till volymer. Genom sonsonens, Artemis investering i produktionsanläggningen och de privatägda vingårdarna som producerar vin med skyddad ursprungsbeteckning (PDO) har de flera prestigefulla utmärkelser och en växande exportverksamhet. Att vi får representera dem i Sverige är en stor ära.

Santorini – unikt i sitt slag!
Det var 1620 B.C som ön genom ett stort vulkanutbrott förändrades och formades till världens största vulkankrater och det vulkaniska ekosystemet på ön bildades.
Den torra sandiga vulkanjorden har gett immunitet mot Phylloxera och här finner man bl a, Assyrtiko, Greklands mest kända druvsort liksom den för oss mindre kända Mavrotragano. Båda med urpsrung på ön. Dessa druvor tillsammans med Athiri, Aidani och Mandilaria utgör grunden för Karamolegos viner. Med stor respekt för den traditionella vinmakningen kombinerat med kunskap, nyfikenhet och strävan att utvecklas med tiden har Karamolegos lyckats fånga öns specifika terroir och druvor i en fin samling viner.

Vinerna kommer att finnas tillgängliga via beställningssortimentet fr o m den 4 september.