Utforska drycker

Azienda Agricola Enzo Boglietti

Enzo Boglietti producerar runt 100.000 flaskor vin årligen. Druvorna kommer från de egna vingårdarna på totalt 22 hektar. Dessa ligger utspridda i La Morra, Barolo, Monforte, Serralunga d’Alba och Roddino e Sinio. Det är Enzo Boglietti som ansvarar för driften medan brodern Gianni är den som sköter vingårdarna.
1991 var året då familjen, som tidigare livnärt sig på försäljning av mjölk, kött och spannmål, beslutade att ändra inriktning och satsa fullt ut på tillverkningen av vin. Arvet från farfar Matteo Boglietti, som ägde delar av vingårdarna Brunate, Boiolo, Roscaleto coh Bricco del Dente i La Morra liksom Fossati, från morfadern Giovanno Montanaro blev grunden för en ny era.
Målet för familjen är att producera viner som ligger så nära sitt ursprung som möjligt, med respekt för området, och det är något som bröderna Boglietti verkligen lyckats med.
I vingårdarna arbetar man helt och hållet efter principerna för det ekologiska jordbruket och alla druvor från 2017 har den officiella ekologiska certifieringen.