Stora förändringar på gång! Senare i år tar vi nästa steg i vår resa.
Lämna din e-post till oss så kontaktar vi dig när det är dags.

STÄNG
Meny

Kechris Winery

Publicerat för 8 år sedan

I norra Grekland i Kalochori strax utanför Thessaloniki ligger Stelios Kechris Domaine.

Kechris historia tar sin början redan 1911 då Evangelos Kechri får en idé och börjar importera glasflaskor från USA för att buteljera och sälja sitt vin. Dessvärre är det alltför få som är intresserade och det är inte förrän 28 år senare då de fyra sönerna öppnar tavernan ”Kokoras” vilken samtidigt fungerar som ett litet vineri, beläget i den gamla delen av Thessaloniki, som intresset och efterfrågan tar fart. Inte minst genom tillverkningen av ”Kechribari” Retsina.

Familjeföretaget växer och så småningom under 70-talet tar exporten till Europa fart, främst till Tyskland. Det är även under denna period som Stelios Kechri, son i tredje generationen tar sin examen i vinkunskap i Dijon, Frankrike.
Med Stelios utbildning och kunskap startar en ny epok för familjen Kechri, med modernisering av vingården och med helt nya tekniker och intresset för de inhemska druvorna börjar vinerna ta ny form.

Detta skall senare belöna familjen med utmärkelser för den nu förfinade Kechribarin och 2003 får vinet sin första guld utmärkelse och är således den första retsinan att få ett så högt skattat omdöme.

I dag anses Kechris Retsina vara den bästa och vi kan bara instämma! Detta vin har sannerligen tagit retsinan till en högre nivå där den står sig mot många av de i dag ansedda vinerna.

Kechris historia är lika mycket en framgångssaga som den lik många drömmer om, inte minst när nu fjärde generationen bestående av Stelios tre döttrar klivit in i företaget. Vilket även ger oss möjligheten att återkomma inom kort med ytterligare spännande läsning.