Utforska drycker

Bovio

Gianfranco Bovio är ett välbekant namn i La Morra. Har man besökt byn så har man säkerligen också ätit en riktigt kulinarisk måltid på den alltid så välbesökta och välrenommerade Ristorante Bovio, som förutom vingården också ingår i familjens ägo.
Det var Gianfranco Bovio som under 70-talet alltmer började överta och renovera fadern Alessandro’s gamla vinkällare. I dag, är det tredje generationen, med Alessandra och hennes man, Marco Boschiazzo som driver vingården som sträcker sig över ca. 6,5 hektar i Annunziata. Till sin hjälp har man också vinmakaren Matteo Franchi och Robert Tofan.

Familjens filosofi är starkt rotad i traditioner och terrioir, alltifrån den omsorgsulla hanteringen och skötseln av vingårdarna till lagringen i stora ekfat.
Förutom de klassiska vinerna Dolcetto d’Alba, Langhe Nebbiolo och Barbera d’Alba så har man även andelar i några av världens mest hyllade Crus – Arborina och Gattera, där man odlar Nebbiolo till sina Baroloviner.
Utöver dessa röda viner så framställer man även en vit Langhe Bianco ”Alessandro” där huvudsakligen Chardonnay och Sauvignon Blanc ingår.

Drycker från Bovio