Utforska drycker

Enzo Boglietti Langhe Chardonnay

Beställ för 229 kr
Typ
Vin, Vitt vin
ABV
13,5%
Årgång
2022
Druva
Chardonnay 100%
Land
Italien
Region
Langhe, Piemonte
Volym
750 ml

Beskrivning

Det tog ett tag innan vi kunde koppla ihop Langhe, La Morra och Chardonnay men efter att ha provat igenom våra producenters olika viner på denna druva så är vi nu helt fast vid dessa fantastiska viner.

Vinet har en halmgul färg med en ungdomlig och initialt generös doft. Du hittar tropiska inslag (nektariner, persika) som blandas med en aning blommighet, lite tändsticksplån, våt jord och en näve torkade örter.
Med lite luft i glaset tonas fruktigheten ner något och därmed lyfts mineraltonerna fram tillsammans med de typiska chardonnaymarkörerna. I gommen blandas sval, gul frukt med lite tropiska toner och en aning melon. Vinet är torrt med pigg syra och en ren, intensiv eftersmak.
Kan med fördel lagras i några år!

Druvorna kommer från byn La Morra där de växer i kalkrik, något sandig jord. Normalt sker skörden under början av oktober.
Druvorna pressas och genomgår kallmaceration innan de får spontanjäsa på ståltank. Under vissa år har man låtit en viss andel av druvorna ligga på träfat (ca. 20%) innan blandning för att få ytterligare karaktär men i dagsläget är det enbart ståltankslagring under 6 månader som tillämpas.

Livets Goda har provat vinet blint, läs mer här:
Enzo Boglietti Chardonnay

Passar till

Gott till grillad fisk, kyckling och matigare sallader men även perfekt som törstsläckare eller aperitif.

MÖT PRODUCENTEN

Välkommen till vår nya mötesplats!

Nu är vi äntligen igång med vår nya hemsida!

Välkommen till vår nya mötesplats