Stora förändringar på gång! Senare i år tar vi nästa steg i vår resa.
Lämna din e-post till oss så kontaktar vi dig när det är dags.

STÄNG
Meny

Azienda Agricola Renato Corino

Publicerat för 6 år sedan

2005 bestämde sig bröderna Guiliano och Renato Corino, efter 20 års samarbete, att dela upp faderns vingård i varsin del och detta blev starten för Renatos egen etikett under namnet Azienda Agricola Renato Corino. Platsen är La Morra, nordvästra Italien och i hjärtat av vingården Arborina som är en av de främsta i regionen finner man i dag ett modernt vineri kombinerat med familjens bostad.

Det är Renato själv som förvaltar gården och vinodlingarna, till sin hjälp har han sina två barn, Stefano och Chiara samt sin fru Lilliana. Med en egen modern tolkning, driven av sin passion och med stor entusiasm producerar Renato viner djupt förankrade med regionen och dess vintraditioner.

Vingårdarna som är fördelade över 8 ha ger ca. 50.000 flaskor/år och är bland de bästa och mest kända i La Morra. Arborina, Rocche dell’Annunziata, Conca och Roncaglie.
De fyra Barolo viner som produceras är, Barolo del Comune di La Morra, Barolo Arborina och Barolo Rocche dell’Annuziata. Det fjärde och sista, Barolo Riserva görs på ett speciellt urval av 50 år gamla Nebbiolo från Rocche vingård.

Ytterligare viner som produceras är Dolcetto d’Alba, Nebbiolo d’Alba, Barbera d’Alba och Barbera Pozzo.
Pozzo vingård planterades 1950 och är en av de högst prisade i La Morra.

Vi är mycket stolta och glada över att få representera Renato Corino i Sverige vars viner släpps den 3 januari 2018!

Livets Goda har provat 2013 Arborina och ger den 94 poäng.
Ta del av deras intryck via länken nedan

2013 Arborina, Renato Corino