Hej, vi vill bara kolla att du är gammal nog
Den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år
Renato Corino Barolo Rocche dell' Annunziata
Beställ för 699 krBeskrivning
Rocche dell'Annunziata behöver kanske ingen närmare presentation men för dig som inte känner till dess läge och karakteristiska viner finns lite information här nedan.
Vinet har en intensivt rubinröd färg. Doften är oerhört imponerande med både röd och mörk frukt där framför allt nypon, körsbär, läder, tobak, lakrits och rosenblad sticker ut. Här finns också lite tjära, torkade örter, cederträ och lite jordighet.
Det är ett oerhört fylligt vin med stor smak - återigen massor av frukt, svarta vinbär, mörka körsbär, en aning vanilj och viol. Stramt med tydliga tanniner och ett fast grepp. Lång och varm eftersmak!
Rocche dell'Annunziata liger på mellan 240-385 meters höjd och breder ut sig över 30 hektar på vänster sida av vägen upp mot byn La Morra efter att du passerat Annunziata. Den övre delen ligger i ett perfekt sydöstligt läge medan de lägre delarna breder ut sig något mer åt syd/sydväst. Här odlas i stort sett bara Nebbiolo (97%) och närmare 90% av den totala vingårdsarealen består av vinrankor.
Vingården anses som en av de absolut främsta i La Morra vilket också förtydligas av de många och kända producenter som har sina odlingar här. Härifrån hittar du bland annat världskända viner från Lorenzo Accomasso, Bartolo Mascarello, Renato Ratti, Paolo Scavino och Roberto Voerzio.
Renato Corino innehar 0,6 hektar på 300-320 meters höjd i denna vingård, alltså ett av de bättre lägena. Medelåldern på vinstockarna är runt 60 år och skördeuttaget ligger på ca. 4-5 ton/hektar och år.
Den årliga produktionen av Renatos Rocche dell'Annunziata ligger på ca. 3 000 flaskor så det är inget massproducerat vin som erbjuds utan ett äkta hantverk som gjort sig vida berömt bland vinkännare.
Då tillgången är så begränsad så sker oftast en rättvis tilldelning av flaskorna över världen och de små kvantiteterna är också en av orsakerna till att vinet säljer slut så snabbt.
Vinet (tillsammans med Barolo Arborina) är ett av våra mest efterfrågade!
I vinkällaren sker jäsningen i temperaturkontrollerade ståltank. Därefter sker den malolaktiska jäsningen i träfat. Man använder både nya och äldre ekfat till slutlagringen som varar i minst 24 månader.
Passar till
Avnjuts bäst till rött kött, gärna vilt eller grillat, kraftigare pastarätter eller på egen hand!
Relaterade produkter
Välkommen till vår nya mötesplats!
Nu är vi äntligen igång med vår nya hemsida!
Välkommen till vår nya mötesplats