Vidiano är en druvsort som härstammar från Kreta. Under senare år har man börjat förstå dess potential och nu odlar man den i allt större utsträckning. Druvan ger i regel oerhört strukturerade viner med inslag av mineral, persika, aprikos och friska örter.
Manousakis Vidiano odlas på ca. 320m höjd där svalkan bidrar till bra skördar. Den är halmgul med gröna inslag i färgen. Här finns doft av citroner, persika, nektarin och mineral. Vinet är krispig med en uppfriskande syra som avslutas i en lång mineralton.
Ett perfekt vin till skaldjur såsom musslor, ostron och krabba. Utmärkt till all sorts grillad fisk eller som ett rent sällskapsvin.
Barbera från regionen Alba ger alltid mycket styrka till vinet men när de kommer från regionen Montforte har de verkligen en koncentration av smak.... Läs mer
Mörkt röd till färgen. I doften hittar du klassiska Barolotoner såsom nypon, körsbär, läder och en aning sötlakrits. Örtighet, lite viol och samt en... Läs mer
2016, Ännu ett toppår i Barolo vilket gjort att försäljningen rusat och tillgången på vinet är mycket begränsad! Färgen är mörkt djupröd. I doften... Läs mer
Mörk, tät rubinröd till färgen. Här finns generös frukt med inslag av vildhallon, blåbär och körsbär. I smaken återfinns den tydliga frukten med tydliga... Läs mer
En raritet i vingårdarna! Rossese Bianco var en gång utbredd i regionerna Ligurien och Piemonte men numer är det endast en liten kvarstående mängd... Läs mer
Avantis Afoura Assyrtiko är en ekad version och som namnet (afoura) antyder så har detta vin traditionsenligt lagrats på stora ekfat vilket också märks... Läs mer
Internationellt hyllat vin! Agios Chronos har skapats av den röda Syrah med en liten andel av den gröna Viognierdruvan. Mörkt rubinröd till färgen med... Läs mer
I färgen ljust gul. Doften domineras av citrusfrukter (lime) med inslag av persika och aprikos och här finns även mineraler. Smaken är fyllig och frisk... Läs mer
Frisk rosé från ett av Santorinis bästa vingårdslägen, Pyrgos. Vinet har fått jäsa på ståltank och därefter har det fått två års lagring. Här... Läs mer
Blend från Avantis estate på druvsorterna Grenache och Syrah. Djup, rubinröd till färgen. Doft av röda bär (röda vinbär, hallon, jordgubb och körsbär) med... Läs mer
Just nu ej tillgänglig för beställning Assyrtiko och Viognier i en underbar blend från Avantis Estate. Citrongul med stänk av grönt i färgen. Doft... Läs mer
Mavrokoudora, en klon av Mandilaria, är en sällsynt druva med sitt ursprung på Evia. Vad vi vet är det endast Avantis Estate som producerar... Läs mer
Ljust laxrosa (Provence). Här finns en oerhört fin doft av jordgubb och hallon med en viss gräddighet. Tänk sommar och nyplockade bär. I munnen... Läs mer
2014 var ett tufft år i i delar av Piemonte och La Morra. Orden kom från de flesta producenter av Barolo och i stort... Läs mer
För dig som är obekant med Bovio och deras storslagna viner så är det här ett perfekt instegsvin – om du inte vill ta... Läs mer
Ett vitt vin från producenten Gianfranco Bovio. Druvorna till detta vin är Chardonnay och Sauvignon Blanc där Chardonnay står för huvuddelen. Färgen är ljust... Läs mer
Vinet är mörkt rubinrött till färgen och i doften hittar vi körsbär, mandel, hasselnötter, en aning läder samt lite nypon. Här finns fina, mogna... Läs mer
Tillfälligt slut i sortiment Ljust gul i färgen och med tusentals naturliga bubblor. Uttrycksfull och samtidigt angenäm doft med inslag av äpple, päron och... Läs mer
Det här vinet är spännande och utmanande. Med både beska och sötma fick det oss att associera först till öl, sedan cider men även... Läs mer
Tsipouro är norra Greklands motsvarighet till Tsikoudia. Framställs på samma sätt som den italienska Grappan d.v.s. på rester från druvframställningen. Den här har dessutom... Läs mer
Hyllad Barbera från hjärtat av La Morra och Enzo Boglietti. Mörkt, rubin röd till färgen med underbara toner av mörka körsbär, mandel, kaffe, plommon... Läs mer
Vinet har en relativt gul färg med en ungdomlig och initialt generös doft. Du hittar tropiska inslag (nektariner, persika) som blandas med en aning... Läs mer
Druvorna till den här Dolcetton hämtas från 3 olika lägen, La Morra, Roddino och Sinio. Den lagras under ca. 9 månader, först i stältank... Läs mer
Druvorna till Enzo Bogliettis Nebbiolo plockas för hand och odlas ekologiskt. Man låter vinet mogna på använda franska ekfat under 9 månader för att... Läs mer
Djup rubinröd till färgen. I doften återfinns mängder av mogen frukt, körsbär, aningen läder och ett uns av vanilj. I munnen återfinns tydliga inslag... Läs mer
Vingården Giachini ligger inklämd mellan Bricco Rocca och byn Annunziata i La Morra och upptar en yta på närmare 15 hektar. Vinrankorna här växer... Läs mer
Mörkt rubinröd med violetta inslag. Tydliga aromer av körsbär och röd frukt men här finns även lite blommiga toner av nypon och ros, lite... Läs mer
Mörkt röd till färgen. Det här är en oerhört seriös, välbalanserad och komplex Nebbiolo. I doften hittar du tydliga inslag av rosblad, te, körsbär... Läs mer
Nu åter i lager! Domaine Glinavos har med detta vin verkligen visat att man presterar viner av absolut högsta klass. Det här är ett... Läs mer
Det här är vinet som blev utsett till Greklands bästa vin av en enig jury för Decanter World Wine Awards 2018 där det kammade... Läs mer
Vinet som rankas som ett av Greklands absolut bästa, alla kategorier. Druvorna till Pyritis plockas från vinstockar som alla är mer än 120 år gamla!... Läs mer
Ett helt underbar Assyrtiko som framhäver allt som druvan verkligen står för: mineralitet, hav, citrus, sälta och den där läckra oljigheten! Ljust halmgul till... Läs mer
Kechris är ju som bekant världsberömda för sina retsinor där bland annat ”Tear Of The Pine” och ”Kechribari” är storsäljare runt världen. Nu har... Läs mer
Ytterligare ett fantastiskt grekiskt rödvin av druvorna Xinomavro och Merlot. Rubinröd i färgen med en doft av mogen röd frukt. Du hittar också nyanser... Läs mer
Ett vin gjort på 100% Roditis. Den vita druvsorten som i många år varit populär i den grekiska vinindustrin för sin sena mognad och... Läs mer
Endast för restaurang Ett vin gjort på 100% Roditis. Den vita druvsorten som i många år varit populär i den grekiska vinindustrin för sin... Läs mer
Torr rosé med retsinakaraktär. Familjen Kechris fortsätter att imponera på oss. Roza är ett friskt vin med tydlig syra vilken druvan Xinomavro står för.... Läs mer
Årgång 2019 lanseras i Tillfälligt Sortiment 10 Juli vilket betyder att du då hittar den i ett antal utvalda butiker. Vinet som placerat retsina... Läs mer
Visste du att Xinomavro anses vara en av världens bästa druvsorter? Inte så många som känner till men faktum är att den generellt klassas... Läs mer
Kärt barn har många namn brukar man ju säga – har du varit i Grekland, oavsett var, så har du alldeles säkert blivit bjuden... Läs mer
En ny årgång av Alexandra’s – ett av våra populäraste och bäst säljande viner. Alexandra’s 2014 är en blend bestående av 40% Syrah, 40%... Läs mer
Äntligen en Assyrtiko från vår omtyckta producent Manousakis. Färgen är klar och ljust grönaktig. I doften finner man intensiva mineraltoner som ackompanjeras av gröna... Läs mer
Vinet har en klar, tät rubinröd färg med en intensiv doft av mörka bär i perfekt balans med ek, stall och läder. Smaken är... Läs mer
Ny årgång på vår storsäljande Grenache. Detta vin ingår i en serie om totalt sex olika viner där varje etikett beskriver en historia om... Läs mer
Ett nytt vin i Manousakis portfolio och ett instegsvin innan du kanske övergår till deras lite tyngre viner. Det här vinet görs på Romeiko... Läs mer
Muscat of Spina är en kloning av Muscat druvan och odlas främst i regionen runt Chania på västra Kreta även om den sedan århundraden... Läs mer
Ny version av vår storsäljande rosé. 2016 års druvblandning består liksom tidigare av de båda druvsorterna Grenache och Syrah men numera blandar man även... Läs mer
Äntligen finns detta åtråvärda vin åter tillgängligt i Sverige. Gjord på 100% Roussanne och en av de mest hyllade och efterfrågade vinerna från Kreta... Läs mer
Nu åter i lager! Tät, mörkröd färg. Intensiv, kompakt arom av mörk frukt, tobak, svartpeppar och kaffe. Lika komplex som ung i karaktären. Fyllig... Läs mer
Vidiano är en druvsort som härstammar från Kreta. Under senare år har man börjat förstå dess potential och nu odlar man den i allt... Läs mer
En tydlig Barbera med god syra och inbjudande frukt. Druvorna skördas i slutet av september, början av oktober. Skalkontakt i 6 dagar med påföljande... Läs mer
Mauro Molinos mest kända vin världen över. Skörden för detta vin sker i oktober. Skalkontakt 12, dagar varpå malolaktisk jäsning sker i ståltankar. Lagring... Läs mer
”Ett vin för alla veckans dagar” Skörden sker från mitten till slutet av september. Skalkontakt i fyra dagar och därefter malolaktisk jäsning i ståltank.... Läs mer
Mega Spileo Grand Cave, ett vin som tål att lagras i uppåt 10 år. Druvorna i detta vin är Mavrodafne som har sitt ursprung... Läs mer
Färgen är körsbärsröd med aningen lila toner. Intensiv frukt i doften med inslag av ung ek samt toner av rostad mandel och choklad. Fylligt och... Läs mer
Paco Garcias flaggskepp och ett vin till vilket endast de absolut bästa druvorna skördas för hand och används. Djupt, rubinrött till färgen. Doften är... Läs mer
Klassisk Barbera från Renato Corino. Rubinröd till färgen. Stor och typisk Barbera doft med inslag av körsbär, ett stänk blåbär och en aning svarta... Läs mer
Ett riktigt stort vin från Renato Corino och från ett av de högst rankade vingårdslägena i La Morra. Vinet är riktigt mörkt till färgen,... Läs mer
En klassisk Barolo från en av Piemontes absoluta högst rankade producenter! Klar, relativt ljust rubinröd till färgen. I doften hittar vi mogen frukt med... Läs mer
Nu lanserar vi uppföljaren till den hyllade Barolo Arborina 2013 (se nedan). Vi har även denna gång lyckats få en generös andel av de... Läs mer
Mörkt rubinröd till färgen. Här återfinns aromer med massor av frukt (körsbär, vildhallon, blåbär). I munnen mjukt med väl avvägda tanniner och en fin... Läs mer
Ett utomordentligt bra instegsvin till Renato Corino’s vinportfölj. Färgen är mörkt rubinröd. I doften återfinns rosor, körsbär, en aning lakrits och vilda örter. Sammetslent... Läs mer
I Grekland har vinet namnet Akres men för export har man valt att kalla det Cuvee Prestige. Ett torrt, medelfylligt vin med en druvsammansättning... Läs mer
Vinet som i Grekland heter Akres men som på export fått namnet Cuvee Prestige har nu landat i Sverige och ingår i vår portfolio.... Läs mer
Prestigevin från denna fantastiska producent. Megas Oenos har en mörkt purpurfärgad kulör. Här finns en harmonisk doft där mogen frukt av björnbär, vildhallon, kryddor och läder... Läs mer
Färgen är ljust gul, nästan vattenklar. Doften är inbjudande med återhållsamma, svala blommiga toner, persika och lime. I munnen är vinet livligt men ändå... Läs mer
Blekt korallrosa till färgen med kanter av guld. Intensiva, fräscha tomer av vattenmelon, jordgubb, violer och rosblad är det första som slår an. Därefter citrus,... Läs mer
Vinet har en klar och djup färg. I doften finns mogna mörka bär, aningen anis och kryddnejlika men även kanel. Vinet är medelfylligt med... Läs mer
Ljust halmgul till färgen. Komplex med uttrycksfulla aromer där rosor, jasmin, lime och citrus dominerar. I munnen känner man omedelbart den höga, nästan explosiva syran... Läs mer
Vi är extra stolta över denna lilla pärla från Piemonte i Italien. Ett tämligen nytt projekt i hjärtat av Langhe, närmare bestämt Montelupo Albese.... Läs mer
DEN HÄR WEBBPLATSEN INNEHÅLLER INFORMATION OM ALKOHOLHALTIG DRYCKER OCH RIKTAR SIG TILL DIG SOM ÄR ÖVER 25 ÅR.