Utforska drycker

Enzo Boglietti Barolo del Comune di La Morra

Beställ för 479 kr
Typ
Rött vin, Vin
ABV
14%
Årgång
2020
Druva
Nebbiolo 100%
Land
Italien
Region
Barolo, Piemonte
Volym
750 ml
Etiketter
Ekologiskt

Beskrivning

Enzo Boglietti är vida känt för sina många och olika Barolo och fram till 2015 hade man inte producerat någon standard Barolo utan bara släppt sina specifikt vingårdsbetecknade Barolovarianter.

2016 såg Barolo del Comune di La Morra dagens ljus och denna förstagångsupplaga gav enbart 4 000 flaskor (plus 100 Magnums) varav det mesta är borta från marknaden. 2016 har ju (som bekant för de flesta) klassats som en av seklets bästa årgångar så det är kanske inte så konstigt att vi sålde slut på vår tilldelning på nolltid.

Vinet har en intensiv rubinröd färg med orange kanter. Doften är mycket inbjudande där framför allt toner av viol, rosor och lakrits sticker ut. Smaken är fyllig och strukturerad med mörk och röd frukt i en perfekt harmoni.

Druvorna till vinet kommer från olika växtlägen (300-350m höjd) i byn La Morra där stockarna växer i lerjord, fattig på organiskt material. Odlingen är certifierat ekologisk.
I vinkällaren får druvorna jäsa under temperaturkontrollerade former med daglig överpumpning under ca. 20 dagar. När jäsningsprocessen är klar överförs druvorna till franska ekfat för att mogna under 30 månader.

Under 2017 och 2018 ökades produktionen och numera är Barolo del Comune ett av våra bäst säljande viner.

Passar till

Utmärkt till kraftiga kötträtter av nöt, kalv, lamm vilt eller fläsk, gärna grillat. Passar även till pizza, risotto och pastarätter.

MÖT PRODUCENTEN